onsdag 1 februari 2012

Illustrationer

I många olika sammanhang kan man använda sig av illustrationer för att förtydliga och försköna ett budskap. Här följer några tips och exempel på hur man kan göra:

  • Använd figurer, "Former", i Pages för att illustrera olika företeelser.
    • Illustration av sammanfattning
Illustration av moca32


    • Om man vill redigera färg i sin figur och t ex göra ett Venn-diagram klickar man på figuren så den är markerad och ändrar färg genom att klicka på färgen i fältet ovanför bilden. Då får man upp en färgpalett där man klickar för att välja ny färg. Nedan ses ett sk Venn-diagram. 

      Detta Venn-diagram kommer från en elevblogg.
  • Lägg till former eller ord i olika typsnitt i Keynote. I Keynote finns färdiga mallar som man kan använda som bakgrunder. Experimentera! När man är färdig kopierar man bilden så här: Om man bara vill ha en liten bit av bilden kan man göra "skära ut" en liten skärmdump genom att trycka: kringla, shift, 4. Vill man ha hela bilden gör man så här: Tryck på visa bildspel och ta en skärmdump på hela sidan genom att trycka: kringla, shift, 3. Bilderna lägger sig på skrivbordet och man kan ladda upp dem.
 
Illustration av moca32

  • Ladda ner gratisprogrammet Paintbrush och rita en egen digital bild. När man tryckt på "ladda ner"  får man frågan: Vill du lägga programmet i applikationsmappen? Du svarar ja och sedan är det bara att sätta igång och skapa. 
  • Denna bild är producerad i Paintbrush av en elev

  • Naturligtvis kan man också ladda upp egna foton  eller foton som är tillåtna att använda (Creative Commons), vilka man kan hitta på t ex Flickr och söka på Creative Commons. Nedan är en illustration till en labbrapport


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar