fredag 22 juli 2011

Digital portfolio

Denna hösttermin tar mitt arbetslag emot sjuor som utrustas med vars en dator. För att pedagogiskt styra upp användandet, inlärningen och sparandet skapade vi en bloggsida med namnet Digital portpolio.


Vi använder oss av verktyget Blogger, som är både användarvänligt och känt av eleverna från vår läsutmaningsblogg 60 mil.

På huvudsidan presenteras uppgifter i olika ämnen. Uppgifterna förses med en etikett så att man kan söka på olika skolämnen.

Varje elev skapar sin egen digitala portfolio där deras uppgifter publiceras. I vänstermarginalen finns länkar till deras portfolios. Detta underlättar när man vill att eleverna ska kommentera och lära av varandras arbeten. Några lärare har även gjort digitala portfolios, dels som exempel, dels för att själva lära sig använda de digitala verktygen.

Arbeten som eleverna är extra nöjda med ber vi dem sätta etiketten "Portfolio" på så att de vid utvecklingssamtal kan visa upp dessa som exempel på sin utveckling.

I högermarginalen finns användbara länkar samt en vertygslåda med instruktioner hur man använder sig av olika digitala verktyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar