lördag 7 juli 2012

BBC's hemsida- en användbar resurs


BBC har en hemsida som man kan lita på, bra innehåll och inte en massa störande reklam. Ibland upplevs huvudsidan, www.bbc.co.uk, med ”vuxennyheter” som för svår.  På lagom nivå finns nyheter för barn, Newsround, www.bbc.co.uk/newsround, med underrubriker som news, sport, animals och entertainment, det vill säga intressant för både pojkar och flickor.

BBC School Radiowww.bbc.co.uk/learning/schoolradio, kan man under English och History hitta framför allt intalade berättelser, sagor samt dramatiserade episoder ur historien som är användbara. Resten lämpar sig för yngre barn.

Det finns även en sida med spel, filmer och annat kul, cbbc, www.bbc.co.uk/cbbc, men innehållet är inte så givande för språkinlärningen. (I och för sig måste eleverna läsa och förstå instruktioner.) Kanske kan sidan användas om man har lite tid över på en lektion och tycker eleverna om den återvänder de på egen hand. Dessutom, vilket gäller för alla BBC’s sidor, går det inte att se filmer. Ljud och spel fungerar utan problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar