lördag 23 mars 2013

Gissa klassikern

Varje år anordnar Gunnesboskolan en Bokmässa under en skoldag. Detta år var temat klassiker, som alla årskurser någon gång under läsåret läst på sin nivå. Under själva bokmässodagen parades elever från olika årskurser ihop för att på olika sätt illustrera klassiska berättelser. Det var den yngsta eleven i varje par som skulle bestämma vilken klassiker som skulle illustreras, sedan hjälptes man åt med illustrationen. Alla alster lades upp på bloggen Gissa klassikern.

  • Årskurs 3 och 6 gjorde affischer som fotograferades. 
  • Årskurs 1, 4 och 7 gjorde digitala illustrationer.
  • Årskurs 2, 5 och 8 gjorde illustrationer i verktyget Storybird (se mer info i tidigare inlägg).
  • Årskurs nio läste klassiska sagor för förskoleklasserna samt var behjälpliga i de olika grupperna genom att bland annat ladda upp de färdiga illustrationerna på bloggen.

Skärmdump från bloggen Gissa klassikern
Det blev en lyckad dag. De äldre eleverna växte med uppgiften att vara gruppledare. Både de äldre och de yngre eleverna fick nya bekantskaper, vilka i alla fall varade under lunchen då man såg flera "blandade par" sitta och äta tillsammans.  När eleverna kommer tillbaka efter påsklovet ska de få tid att beskåda och gissa på vilka klassiker som avbildats. Dessa svar skrivs som kommentarer till de olika illustrationerna. Vi kommer att lotta ut priser bland de rätta svaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar